29 de juliol del 2008

Què és el teatre ? PARTICIPEU!!!


Sense haver de fer una recerca exhaustiva trobareu a Internet milers de definicions com aquesta:

“Branca de les arts escèniques, que consisteix en la representació o actuació d’històries davant del públic, usant la parla, gestos, la mímica, la dansa, la música i altres elements. De fet en el teatre es poden reconèixer elements pertanyents a les altres arts escèniques, i no està limitat a l’estil tradicional del diàleg narratiu (per exemple en la mímica, les marionetes, l’òpera i el ballet).
L’etimologia de la paraula teatre ve del grec "theatron", que significa "lloc per a veure" o "lloc per a contemplar". Els orígens del teatre els trobem en la unió d’antics rituals sagrats per assegurar una bona caça o temporada agrícola, amb els elements emergents en les cultures relacionats amb la música i la dansa. Entre el segon i el primer mil·lenni abans de Crist, en l’Antic Egipte ja es representaven drames sobre la mort i la vida, usant màscares durant la dramatització. Durant el segle V a.n.e, a Grècia, es van establir les bases del que vindrien a ser els models tradicionals de la tragèdia i la comèdia en occident.
AL començament les obres van ser representades amb un actor i un cor, però autors com Èsquil i Sòfocles van començar a fer teatre amb més actors, el que al seu torn va dur a construir els grans teatres de pedra sobre les faldilles dels pujols. “ etc, etc....... i està molt bé això de conèixer l’origen i història que expliquen manifestacions culturals com aquesta, perquè en la majoria dels casos ens ajuden a la seva comprensió, però, si fem fora els formalismes, què diríeu que és per a vosaltres el teatre?
que vos suggereix? que vos transmet? que vos aporta?

No donarem cap premi a la resposta més enginyosa, però de segur que serà molt interessant conèixer les vostres opinions. Ànim!

LORENA

5 comentaris:

Cris ha dit...

El teatre t'ajuda a entendre la vida d'una altra manera...a enfrontar els problemes quotidianes de manera més relaxada... a perdre la por a parlar, a cantar, a cridar...

Anònim ha dit...

El teatre és una barreja d'emoció i incertesa..és com aquella sensació que t'ocupa l'estòmac el dia abans d'iniciar un viatge..
El teatre és un cúmul de sensacions,com un calaix ple de noves experiències, de vegades, fins i tot contradictòries.
El que és cert, es què, com bé diu Cris, el teatre és com un tamís que ens ofereix noves visions front la vida.

lore

Anònim ha dit...

El teatre és com ja entenien els grecs un lloc per veure. I perquè siga un lloc per veure alguna cosa s'ha de deixar veure. I què és allò que es deixa veure? il·lusió, sentiment, inquietuds, pors, alegries, tristeses,... i totes les coses que en la vida real també deixem veure.
Un abraç!
Pau

loreiprou ha dit...

Aquesta nit hem fet el primer assaig general, i crec el resultat ha estat com a mínim satisfactori... com diu Ramon: on cal signar per a que vaja igual de bé el dia de l'estrena?!!!!
Ànim xiquets i xiquetes, ja ho tenim!

Anònim ha dit...

Holaaaaa!!!! Jo tinc ganes de fer un assaig per vore com va la cosa en atretzo i tot... Demà sóc vostra a l'hora que vullgau,de mati, de vespra, de nit.

Un bessot... eixira doble millor ja ho veureu!!!

Irina

contador de visitas
adultfriendfinder.comadultfriendfinder